Urban Dansdagen | DOUBLE BILL: Stream of Unconsciousness & Brothers

Cristian Boscheri | Justin de Jager and Sam Deliveyne
wo 8 mei 20:30
8 mei
20:30

Maak je klaar om in het hart van urban danscultuur te duiken! Dompel je onder in Stream of Unconsciousness, een hilarische danskomedie, die je perceptie op de realiteit test en ga op een emotionele reis over ondersteuning, competitie, intimiteit en samenwerking tussen broers in Brothers.

Deze voorstellingen zijn deel van Urban Dansdagen 2024.

STREAM OF UNCONSCIOUSNESS
Heb je ooit een momentje van absolute helderheid gehad? Een paar jaar geleden overkwam dit danskomiek Cristian Boscheri. Vanaf dat moment doet hij er alles aan om dat ongrijpbare moment opnieuw te ervaren.

Om een manier te ontwikkelen om menselijke perceptie te beïnvloeden, waagt de danskomiek zich zelfs in de wetenschap. Door middel van een combinatie van dansbewegingen, eigenaardige humor en wiskunde verzamelt hij onschatbare inzichten van zijn publiek.

CRISTIAN BOSCHERI
Cristian Boscheri, ookwel bekend als Cri, is een bekroonde Italiaanse danser en komiek. Cri waant zich door de ongeschreven regels van de maatschappij, om zo zijn publiek wakker te schudden met gevatte grapjes en creatieve dans.


BROTHERS
Met het gepassioneerde gezelschap Threading Theatre brengen Justin de Jager, Sem Deliveyne en Andreas Tegnander Brothers tot leven. In de kern laat Brothers de broederlijke samenwerkingsband tussen Justin en Sem zien. Ze hebben elkaar ontmoet in een 'threading cypher' en waren weggeblazen van elkaars expertise binnen dit concept. Brother is ontstaan tijdens de Here We Live And Now programa in Korzo in Den Haag. Wat begon als een versie van 20 minuten, groeide al snel uit tot een groter project met Justin en Sem als drijfveren. Het duo voelde een diepe roeping om Brothers verder te ontwikkelen tot een avondvullende locatievoorstelling.

JUSTIN DE JAGER
Just de Jager is bekend om zijn expertise in het bewegingsconcept: threading. Als een breaker ontdekte hij deze complexe bewegingstaal, die hij nu gebruikt als basis voor zijn choreografie sinds 2017. Als een maker heeft Justin samengewerkt met theaterhuizen, zoals DOX, Korzo en Sample Culture. Zijn talent werd erkend met de Leo Spreksel Award in 2021. In 2023 startte Justin het gezelschap: Threading Theatre. Enkele van zijn opmerkelijke werken zijn: Carried Alive, What is Love, Through, Intertwine, And The Rest Is Noise in samenwerking met Fractal Collective en natuurlijk zijn meest recente creatie Brothers.

"Brothers voelt niet alleen als een stuk voor me, maar als een potentieel levenswerk in wording. De potentie achter het werk is eindeloos." - Justin de Jager

Credits

STREAM OF UNCONSCIOUSNESS

WRITER, DIRECTOR, PERFORMER Cristian Boscheri
CO-DIRECTOR Luis van Es
EARLY CREATIVE CATALYST Kirsten Lüpke
OUTSIDE EYES Shailesh Bahoran, Thomas Dudkiewicz
COMPOSITION AND MUSIC PRODUCTION Carlo Dini
MARKETING ADVICE Eline Levering
PHOTO CREDITS FOR THE POSTER Koko.exg

BROTHERS

COMPANY Threading Theatre
PERFORMANCE Justin de Jager, Sem Deliveyne & Andreas Tegnander
CHOREOGRAPHY Justin de Jager & Sem Deliveyne
MUSIC Andreas Tegnander
SCENOGRAPHY Julian Maiwald
LIGHTING Wilbert Van De Boogert
COACH Casper Vandeputte
DRAMATURG Marc Maris
PRODUCERS Korzo Theater, DOX & Stichting Sample Culture
LOCATION Threading Theatre Studio
CAMPAIGN IMAGE Constantin Trommlitz
TRAILER Constantin Trommlitz
ASSISTANT CAMPAIGN IMAGE AND TRAILER Jasper Bruijns