FILMTREFFEN WORDT DE FILMCLUB

Het Filmtreffenabonnement gaat na juni 2024 stoppen.

 

WAT GEBEURT ER MET MIJN FILMTREFFEN STRIPPEN?

 

  • Van juli tot en met oktober 2024 mag je jouw Filmtreffen strippen gebruiken om ons reguliere filmprogramma te bezoeken
  • Vanaf 1 mei 2024 kan je je Filmtreffenpas niet meer opladen

 

Heb je geen strippen meer op je pas maar wil je de Filmtreffenfilms in mei en juni niet missen? Dan kan je gewoon aan de kassa een ticket halen voor €8,50.

 

WORDT LID VAN DE FILMCLUB

Vanaf september 2024 starten we De Filmclub. Een nieuw abonnement dat Filmtreffen gaat vervangen. Als lid van De Filmclub krijg je toegang tot exclusieve voorpremières van de beste arthouse films en leer je meer over de film tijdens een verdieping in de zaal.

 

Op die manier verlaat je niet alleen de zaal als een van de gelukkigen die de film als eerste hebben gezien, maar ook met een hoop achtergrondkennis. Ons café is altijd voor jullie geopend om voor en na de film samen te komen.

 

HOE ZIE HET ABONNEMENT ERUIT

 

  • Je krijgt 9 exclusieve voorpremières te zien
  • Je krijgt altijd verdieping op de film in de zaal
  • Elke maandag, dinsdag en woensdag wordt de film om 14:00 uur vertoond
  • Reserveer van te voren online of aan de kassa een ticket met je Filmclubpas
  • Je Filmclub abonnement is geldig voor één seizoen (september 2024 - mei 2025)
  • Vanaf 1 juni sluit je online of aan de kassa je abonnement af (je krijgt hierover een mail)
  • Je betaalt voor een volledig Filmclub seizoen €90

MEER INFORMATIE

 

FILMTREFFEN JUNI - BESTELLEN KAN NU AL
VERDIEPING THE MONK AND THE GUN

The Monk and The Gun, geregisseerd door Pawo Choyning Dorji, is een licht komische film die zich afspeelt in Bhutan tijdens een periode van politieke transitie. Bhutan is een klein koninkrijk in de Himalaya dat bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed en natuurlijke schoonheid. In 2005 kondigde de koning van Bhutan zijn abdicatie aan en dat leidde tot de transformatie naar een democratie. Deze overgang ging gepaard met zogenaamde 'mock elections', een proefstemming om de burgers voor te bereiden op het nieuwe politieke systeem.

De film volgt een jonge monnik, Tashi, die op een zoektocht gaat om twee geweren te bemachtigen op verzoek van zijn lama. Deze reis, zowel letterlijk als symbolisch, brengt hem in contact met een reeks kleurrijke personages, waaronder een stadse jongeman met financiële problemen, een Amerikaanse wapenhandelaar en verschillende dorpsbewoners.

De subtiele kritiek op de Westerse kijk op Bhutan voegt een extra laag toe aan het verhaal. De Amerikaanse wapenhandelaar Ronald Coleman, een knipoog naar de acteur Ronald Colman uit de film Lost Horizon, symboliseert de oppervlakkige manier waarop het Westen omgaat met voor hen onbekende culturen. Door deze karakterisering biedt Dorji kritiek op de Westerse perceptie van Bhutan.

Verschillende maatschappelijke en politieke ontwikkelingen zorgen ook in Nederland voor een groeiend gevoel van onrust en verdeeldheid. Net als in Bhutan, waar de overgang naar democratie met uitdagingen gepaard ging, staan ook wij voor de taak om onze democratische waarden te beschermen en te versterken in een veranderende wereld.

Met zijn mix van humor, prachtige beelden en scherpe observaties, is The Monk and The Gun een film die niet alleen vermaakt, maar ook aanzet tot nadenken over de complexiteit van politieke en sociale veranderingen, zowel in Bhutan als daarbuiten.