ADI(C)SCO

Club Guy & Roni invites: Cecilia Moisio
vr 10 mei 20:30
10 mei
20:30

In het jaarlijks terugkerende Club Guy & Roni Invites nodigt internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni een veel belovende maker uit. Het gaat om getalenteerde makers met wie zij een grote verwantschap voelen en graag aan een groter publiek presenteren. Met Club Guy & Roni Invites zet de nieuwe generatie dansmakers zich op de kaart met rake, urgente, interdisciplinaire en onontkoombare voorstellingen. Na Kwame Asafo-Adjei, Dunja Jocic, Lunatics & Poets en Mohamed Yusuf Boss is het de beurt aan de Finse choreograaf Cecilia Moisio en zangeres en actrice Sarah Janneh.

Na afloop van de voorstelling houdt dramadocent en theatermaker Amanda Dekker een nagesprek, mis het niet! 

Moisio wordt gezien als één van de meest eclectische makers van ons land en ontving hiervoor de Prijs van de Nederlandse dansdagen - Jong Publiek. Tijdens haar danscarrière werd zij twee keer genomineerd VSCD dansprijs ‘De Zwaan’. Cecilia Moisio werkte al verschillende keren met Club GUy & Roni. Ze maakt activistisch, expressief, theatraal werk over urgente thema’s. Zo maakte ze met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club (junior company) de prikkelende, sensuele en ‘in your face’-voorstelling over de vulva ‘V’ een absolute festivalhit op De Parade.

ADI(C)SCO is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen: ofwel verslaving. De voorstelling ademt dan ook de sfeer van de disco-era, waarin de clubscene en ook clubdrugs populair werden. ADI(C)SCO is een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt. Met jaren ’70-esthetiek, extravagante personages en opzwepende beats. Cecilia wil met deze voorstelling de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten. Moisio zelf groeide op met een alcoholistische vader en heeft dus daarom een sterke persoonlijke motivatie om deze thematiek bespreekbaar maken. 

VOORPROGRAMMA
Both worlds: Sarah Janneh live

SARAH JANNEH
Actrice en zangeres Sarah Janneh (1994) begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg en werd in 2012 aangenomen aan de Theaterschool Amsterdam waar ze in 2016 afstudeerde. Sinds 2021 is ze als vast ensemble lid verbonden aan NITE (Nationaal interdisciplinair theater ensemble) Ze speelde in de NITE-voorstelling Before/After, de voorstellingen Witch Hunt en Exit Macbeth en was te zien in Yara’s Wedding. Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie, bijvoorbeeld in Het Klokhuis, Anne +, Soof 3 en Tropenjaren. In 2023 was Sarah te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?. In de grote interdisciplinaire voorstellingen van NITE hebben we Janneh al kunnen horen zingen. Voor Club Guy & Roni invites maakt zij nu haar eerste solo liedjes-programma: Both worlds. Een muzikale zoektocht naar haar wortels.

CECILIA MOISIO
Cecilia Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen die voortkomen uit de verwachtingen waaraan we moeten voldoen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde facades bloot. Moisio doet dat in een uitgesproken interdisciplinaire vorm die ergens tussen theater, dans en performancekunst ligt. Haar voorstelling zijn dynamisch, vol rauwe emoties, humor en een zuivere, beheerste choreografie.

Credits

Regie en choreografie Cecilia Moisio
Tekst Eva Maria de Wit
Cast Bien de Moor, Club Guy and Roni’s Poetic Disasters Club (junior company), among others.