TAD | Expo Mixologist

The Art Department Eindhoven 2024
ma 15 apr - zo 12 mei
15 apr
-
12 mei
  • 15 apr
    -
    12 mei
    Locatie Natlab

Versterk je speelsheid met een interactieve tafel die het kind in jou naar boven brengt! Bezoek deze expositie in Natlab van 14 april tot 12 mei in Natlab. Mixologist is een prijswinnend spel waar kinderen (en ook volwassenen!) kunnen spelen met eenvoudige voorwerpen om nieuwe werelden te ontdekken die tot de verbeelding spreken. Het artwork is geïnspireerd door de prentenboeken waar we mee zijn opgegroeid.

Mixologist is een interactieve tafel waarmee je verschillende werelden kunt verkennen en mixen. Dit doe je door drie echte objecten te verplaatsen en te combineren. Door de objecten samen te klikken, openen zich nieuwe werelden. In elk van deze werelden ligt de thematische focus op de grens tussen echt en denkbeeldig; dromen, illusies, tijd en meer. Kun je de drie verborgen objecten in elke wereld vinden? Zoek naar de orka, het ijsje en de raket!

Mixologist is het project-kind van Studio APVIS en werd gesponsord door het Amarte Fonds en het Cinekid Festival. Opgericht in 2006 door een collectief van kunstenaars en producenten die audiovisuele technieken combineren om hun verhalen te delen en meeslepende ervaringen te creëren. APVIS combineert disciplines: AV Design, AR, VR en installaties om de verbeelding te prikkelen en hun boodschap over te brengen.

De APVIS-stichting werd opgericht als een onderzoeks- en ontwikkelingsruimte voor audiovisuele kunst. In de loop der jaren heeft de stichting een verscheidenheid aan Virtual Reality- en Video Art-installaties geproduceerd, die internationale erkenning hebben gekregen.