Fresh Meet: The Queer Edition

BROET
do 13 jun 20:00
13 jun
20:00

BROET heeft voor deze editie van Fresh Meet 6 korte films gecureerd die queerverhalen centraal stellen. Tijdens deze avond duik je verschillende films: van verassende taxiritten tot aan babies die gedragen worden door transgender mannen.

Voor deze editie van Fresh Meet hebben we zes korte films samengesteld, gemaakt door queer kunstenaars.

LARS BRINKMAN - LOLA VS ED
Dragqueen Lola stapt na haar werk in de taxi van Ed. Er ontstaat meteen een conflict tussen hen. Onder de oppervlakte is er iets aan het borrelen: Ed is ontzettend gefascineerd door Lola's wonderlijke aanwezigheid maar aarzelt om deze gevoelens toe te geven.

MIRIAM GUTTMANN - SEAHORSE PARENTS
Wist je dat er maar één soort op deze wereld bestaat waarbij het mannetje de baby's draagt? In de korte documentaire Seahorse Parents delen vier zwangere transgenders hun persoonlijke verhalen over hoe het is om als transgender man een baby te dragen.

GABRIELLA LICHTNEKER - DEARLY DEPARTED
Deze queer comedy horror gaat over per ongeluk overlijden, bemoeizuchtige geestjagers en vreugde voor het leven ookal zie je genoeg beren op de weg.

RENEE SCHRADER - OAIA NEAGRĀ
In deze documentairefilm wordt het leven in een godvrezend Roemeens dorp getoond van een buitenlandse queer filmmaker die verliefd wordt op een jonge transgender-ouder.

Speelduur
120 min
Taal
Engels