Game Changers | City of God

Fernando Meirelles & Kátia Lund
ma 20 mei 20:00
20 mei
20:00

21 jaar geleden bracht de Braziliaanse film City of God op onvergetelijke manier het gewelddadige leven in de sloppenwijken van Rio de Janeiro in beeld. Een rauw en realistisch verhaal, vertelt met een cinematografische energie die je naar adem doet happen. We vertonen in samenwerking met BROET een remastered versie van deze moderne klassieker.

Voordat de film start, licht filmdocent Twan Arts in een masterclass toe waarom je City of God een film is die je om meerdere reden gezien moet hebben.

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS IN CINEMA in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts in een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

CITY OF GOD
Deze film, geregisseerd door Fernando Meirelles en Kátia Lund, neemt je mee naar de sloppenwijken van Rio de Janeiro, een wereld die vaak verborgen blijft voor het grote publiek. De film is baanbrekend in zijn realistische weergave van het leven in de favela's. De regisseurs hebben ervoor gekozen om niet-professionele acteurs uit de favela's zelf te gebruiken, wat de authenticiteit en intensiteit van de film verhoogt. Het resultaat is een krachtig en ongefilterd verhaal dat de kijker meesleept in een wereld van contrasten, waar hoop en wanhoop naast elkaar bestaan.

 

Game Changers | City of God
Regie
Fernando Meirelles & Kátia Lund
Cast
Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Matheus Nachtergaele
Speelduur
130 min
PREMIEREDATUM
do 6 feb
Jaar
2002
Land
Brazilië, Frankrijk, Duitsland
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld