The End We Start From

Mahalia Belo
wo 19 jun 16:40
19 jun
16:40

Ervaar de kracht van vrouw zijn en moederschap in deze klimaatthriller, waarin een vrouw en haar eerste pasgeboren kind gescheiden raken van haar partner tijdens een grote overstroming in Londen.

Terwijl een vrouw (Jodie Comer) bevalt van haar eerste kindje, komt Londen onder water te staan door een enorme overstroming. Deze ecologische ramp zorgt dat zij en haar partner noodgedwongen hun huis moeten verlaten en op zoek moeten naar onderdak en eten, temidden van alle chaos. In eerste instantie kan het jonge gezin bij familie terecht, maar door de steeds grimmigere nasleep van de overstroming, raakt de vrouw van haar partner verwijderd. Dan moet ze samen met haar baby haar eigen weg naar veiligheid vinden in een tocht over het Engelse platteland, waarmee duidelijk wordt hoe kwetsbaar én krachtig ze eigenlijk is als vrouw, en als jonge moeder.

OVER DE MAKERS
Jodie Comer ('Killing Eve'), Katherine Waterston ('The World to Come’) en Oscarwinnaar Benedict Cumberbatch schitteren in deze realistische klimaatthriller van debuterend regisseur Mahalia Belo, gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Hunter. De film ging in première op het filmfestival van Toronto.

The End We Start From
Regie
Mahalia Belo
Cast
Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Katherine Waterston, Mark Strong, Joel Fry, Gina McKee
Speelduur
103 min
PREMIEREDATUM
do 23 mei
Jaar
2023
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik