Meander

Knot on hands | Felix Zech | Marta & Kim
wo 30 okt 20:30
30 okt
20:30

Een voortdurend proces van transformatie, van de subtiliteit van kleine verschuivingen tot de intensiteit van radicale veranderingen. Hoe ervaren we de drang naar iets nieuws en wanneer voelen we de behoefte aan wat vertrouwd is?

MEANDER
Op het podium weven zes circus- en dansmakers een visueel tapijt van beweging en geluid. Met verstrengelde lichamen stellen ze hun individualiteit in vraag. Glijdend en klimmend over en onder elkaar zoeken ze hoogte in een zoektocht naar steun. Ze belichten de wrijvingen en breuken tussen hen als vieringen van veerkracht en de potentieel onverwachte schoonheid van imperfectie.

Onze kijk op de wereld verandert voortdurend door de manier waarop we met onze omgeving en elkaar omgaan. Door los te komen van traditionele machtsverhoudingen creëert Meander een ruimte waarin elk moment een nieuwe ontdekking, een nieuwe vraag of een nieuw inzicht kan brengen. Minder controle, meer ruimte om te ontvouwen. We duwen niet in de richting van een specifiek doel of richting, maar vertrouwen erop dat we door te bewegen en ons te engageren al de juiste weg bewandelen - met alle noodzakelijke omwegen. In Meander wordt de kijker uitgenodigd om de voortdurende verandering te omarmen, om te voelen hoe de interpretatie van het verleden voortdurend evolueert, afhankelijk van hoe we het hier en nu ervaren. Meander is een ode aan het proces en nodigt uit tot verrassingen van speelse interactie en zelfreflectie.

Credits

CONCEPT, CHOREOGRAPHY & PERFORMANCE Mario Kunzi, Britt Timmermans, Tijs Bastiaens, Felix Zech, Marta Alstadsæter, and Kim-Jomi Alstadsæter
MUSIC Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)
LIGHT DESIGN Loes Schakenbos
DRAMATURGY Marc Maris
CO-PRODUCED BY Dansateliers, TENT house for contemporary circus