Engelenburcht

Golden Palace
vr 18 okt 20:30
18 okt
20:30

Engelenburcht speelt zich af in een verlaten sanatorium, waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om de verdwaalde zielen die aan de deur kloppen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Tot er een wonder gebeurt…

“Het is alsof je even in een compleet ander universum stapt. Dat is bijzonder in deze tijden van relativisme en realisme in het theater.”

Theaterkrant

ENGELENBURCHT
Hoog in de bergen ligt Engelenburcht, een verlaten sanatorium waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om iedereen die aan de deur klopt. Zieken, gewonden, reddelozen en mensen die simpelweg hun hart willen luchten: met open armen worden ze door haar ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Tot er een wonder gebeurt...

Golden Palace maakt al meer dan twintig jaar magisch-fysiek theater en doet dat volgens de Volkskrant “vlijmscherp, humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”. De filmische atmosfeer en urgente thematiek van Engelenburcht maakten de voorstelling in 2022 tot een groot succes. Zo kozen de Kleinezaalkaarthouders van Theater De Lawei Engelenburcht tot ‘Stormvoorstelling van het jaar’. Reden voor een reprise van dit muzikale sprookje over een zingende verpleegster die haar patiënten liefdevol naar een zorgzamere wereld begeleidt.

GOLDEN PALACE
Golden Palace maakt al meer dan twintig jaar fysiek theater over de absurde tragiek van het leven. Het onderzoek naar wat er bij mensen sluimert in het zoogdierbrein en borrelt in de onderbuik is voor het gezelschap een onuitputtelijke bron van inspiratie. Volgens de Volkskrant is Golden Palace ‘een meester in het fileren van culturen’.

Voorstellingen van Golden Palace worden op de vloer gemaakt en ontstaan vanuit improvisaties met zo min mogelijk tekst. Waar theater tegenwoordig vaak talig en expliciet is, wil Golden Palace graag iets vertellen met de magische kracht van de fysieke verbeelding.

 

Credits

SPEL Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben en Jesse Vissers
REGIE Ingrid Kuijpers
FOTO Ben van Duin