Un Métier Sérieux

Thomas Lilti
za 27 apr - wo 1 mei
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
27 apr
-
1 mei

Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren die aan de voet staan van het nieuwe schooljaar. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar zonder enige ervaring. Regisseur Thomas Lilti toont vol humor de uitdagingen van het leraarschap.

Het begin van een nieuw schooljaar brengt een groep toegewijde leraren samen op de middelbare school: Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane. Wanneer Benjamin, een jonge vervangende leraar die financiële steun zoekt voor zijn studie, zich bij hen voegt, wordt hij snel geconfronteerd met de zware realiteit van het leraarschap, zonder enige vooropleiding of ervaring.

De Franse regisseur Thomas Lilti, bekend van 'Hippocrate' en 'Médecin de Campagne', belicht uitdagingen zoals een gebrek aan middelen, afbrokkelend gezag en de delicate balans tussen werk en privé in de wereld van het onderwijs. Deze film toont op overtuigende wijze de realiteit van het leraarschap, doorspekt met humor en luchtigheid, en laat zien hoe behulpzame en toegewijde collega's een nieuweling door deze uitdagingen leiden.

Un Métier Sérieux
Regie
Thomas Lilti
Cast
Vincent Lacoste, François Cluzet
Speelduur
101 min
PREMIEREDATUM
do 4 apr
Jaar
2023
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst