Cinemini | Groot en klein

Taartrovers Cinemini
zo 17 mrt en zo 9 jun
17 mrt
en
9 jun

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin ze film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap. 

Tijdens Taartrovers Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt. 

PROGRAMMA
Ben je nu groot of toch nog klein? Of allebei tegelijk? Of soms groot en dan weer klein? In dit filmprogramma ontmoet je grote dieren en kleine mensen, én kleine dieren en grote mensen. 

DE WOLK EN DE WALVIS
Aliona Tomilova, 2016
Rusland
Een ontroerend verhaal over de vriendschap tussen een kleine wolk en een grote walvis.

SPINSEL
Natalia Chernysheva, 2015
Rusland
Een bijzondere vriendschap wordt geweven als een kleine spin inspiratie krijgt uit de breipatronen van een vrouw.

HET ZAKKENMANNETJE
Ana Chubinidze, 2017
Frankrijk, Zwitserland, Georgië 
In een oude koffer woont een kleine man. Op een dag krijgt hij een nieuwe vriend, een oude blinde man. De kleine man springt in de zak van de blinde man en helpt hem weer zien door middel van muziek. 

DE PIEPKLEINE VOS
Aline Quertain en Sylwia Szkiladz, 2016
Frankrijk, België, Zwitserland
In een weelderige tuin ontmoet een piepklein vosje een meisje met een gieter die reusachtige planten kan laten groeien. Ook de vos wil graag een beetje groter worden. Samen ontdekken ze dat ze ook allerlei nobjecten kunnen laten groeien, maar het meisje vindt de vos het leukst als hij klein blijft.

Speelduur
60 min

Taartrovers Cinemini is ontwikkeld door Taartrovers en Eye Filmmuseum.OVER TAARTROVERS CINEMINI
Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en zal vanaf najaar 2023 ook bij ons te ervaren zijn.

OVER DE TAARTROVERS
De Taartrovers ontwikkelen inter­ac­tieve culturele projecten voor én met kinderen. Ze laten jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van verbeelding ontdekken. Ze mogen al hun zintuigen inzetten om beelden te onderzoeken, ermee te spelen en hun eigen te maken. Taartrovers ontwikkelt lesma­te­riaal en instal­la­ties maar je komt ze ook tegen in de theaters met een eigen festival, in het buurthuis met buiten­schoolse acti­vi­teiten, in musea, op scholen of symposia. Zo brengen we cultuur voor jonge kinderen naar alle plekken in samenleving.