Boekie Night

Natlab x Boekhandel Van Piere
di 10 sep en di 19 nov
10 sep
en
19 nov

Je kent het vast nog wel: Boekie Night. De boekentalkshow van Eindhoven dat al jaar en dag een begrip is in de stad én in boekenland. Een avond vol schrijvers, literatuur,  muziek en bovenal: een hoop gezelligheid. Boekie Night keert drie keer terug, en wel bij ons in de zaal. Je weet wel, zoals vanouds.

Op 10 september gaat onze geliefde gastheer Wim Daniëls in gesprek met Rob van Essen en Jente Posthuma, met muziekale omlijsting van Tango de Barrio.

ROB VAN ESSEN
Rob neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaats in op de Parnassus van de Nederlandse letteren; zijn oeuvre is met geen ander te vergelijken, hooguit roept het herinneringen op aan dat van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee. Hem vielen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor Hier wonen ook mensen en de Libris Literatuur Prijs voor De goede zoon te beurt.Zijn roman Miniapolis verscheen in oktober 2021. In februari 2022 is een heruitgave van Engeland is gesloten uit 2004 verschenen en met Alleen de warme dagen waren echt debuteerde Rob van Essen in september 2022 als dichter. In november 2023 is zijn nieuwe roman Ik kom hier nog op terug verschenen. Met deze roman won hij de Libris Literatuur Prijs 2024.

JENTE POSTHUMA
Jente debuteerde in 2016 met Mensen zonder uitstraling. De roman stond op de shortlist van de Dioraphte Literatour Prijs, de longlist van de ANV Debutantenprijs en werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Met haar man, fotograaf Bas Uterwijk, maakte ze het kleine fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken (2016), over de zelfgekozen dood van Uterwijks vader.Posthuma studeerde Literatuurwetenschap. Ze begon als journalist, deed lange interviews voor o.a. De Groene Amsterdammer, nrc.next en de Volkskrant. Haar korte verhalen verschenen in onder meer De Revisor, Das Magazin, Hollands Maandblad en De Gids. Haar roman, Waar ik liever niet aan denk, verscheen in mei 2020, stond op de shortlist voor de European Union Prize for Literature en is vertaald in het Engels, Spaans en Bulgaars. In het voorjaar van 2023 verscheen Heks! Heks! Heks!

TANGO DE BARRIO
Dit Eindhovens tango-ensemble speelt instrumentale en gezongen tango's met een afwisselend programma van zowel traditionele als moderne tango's, milonga's en walsen. Als Tango de Barrio optreedt is de magie voelbaar tussen muziek en publiek: intiem uitdagend en hartverwarmend.Tijdens een optreden van Tango de Barrio waan je je in het Buenos Aires van weleer, dankzij de bandoneon van Pieter Thijssen, de viool van Birte Tichelaar, de piano van Seniz Duru Koevoets, de zang van Conchita Barbé Vicuña en de contrabas van Jacques van ’t Ende. Meer informatie: https://tangodebarrio.nl



Dit programma wordt gepresenteerd in samenwerking met Boekhandel Van Piere.

In samenwerking met: