Spill the tea

Buysse & Joosten | Via Rudolphi Producties
do 13 mrt 20:30
13 mrt
20:30

Neem een kijkje in de roddelcultuur van een kapsalon in deze horror-soap, vol onvermijdelijke hypocrisie en oneindige nieuwsgierigheid.

“Joosten & Buysse ontwikkelen zich steeds meer als de vrouwelijke evenknieën van Hulst & Tarenskeen – scherpe chroniqueurs van hun tijdsgeest en generatie met een voorkeur voor snappy dialogen en hoofdpersonages die uitblinken in hyperbewustzijn.”

Drie vrouwen ontmoeten elkaar tussen de verffolies, krullers en tondeuses. De één voor haar maandelijkse permanentje, de ander voor een messy beach wave glowing highlight blow out look. Krampachtig klampen ze zich vast aan het enige wat hen dichterbij elkaar brengt; de Roddel. Hoe makkelijk oordelen we over iemand die we niet kennen? Hoe ver reikt onze empathie? Spill the tea is een horror-soap over roddelcultuur in een kapsalon. Met ons hoofd onder de droogkap en ogen op ons spiegelbeeld worden we geconfronteerd met onze onvermijdelijke hypocrisie en oneindige nieuwsgierigheid. 
 
Na een bijna volledige uitverkochte tournee van Meta-moe in 2024 duiken Buysse & Joosten nu in de wonderen wereld van de roddel en achterklap. Op humoristische en haarscherpe wijze maken zij onze drang om ergens bij te horen zichtbaar en voelbaar. 

OVER DE MAKERS
Emma Buysse en Luna Joosten studeerden in 2021 af aan de Toneelacademie  Maastricht, respectievelijk aan de acteurs- en regieopleiding. Ze vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld  en voorliefde voor absurdisme. Buysse & Joosten schrijven samen nieuw repertoire voor generatiegenoten. Vanuit de blik van twee vrouwelijke twintigers verhouden ze zich telkens tot de vraag: ‘Hoe ben ik een goed jong mens in de huidige tijd?’ In hun scherpe en snappy teksten worden grootse thema’s licht en herkenbaar. 
Emma is werkzaam als acteur en sinds de zomer van 2022 onderdeel van het vaste acteursensemble van Het Nationale Theater. Daarnaast speelt ze ook in verschillende tv-series, waaronder PATTY, te zien op Videoland. Luna is werkzaam als regisseur, theatermaker en toneelschrijver. Ze maakte voorstellingen voor Karavaan, Podium Bloos en Boslab en was regieassistent bij de Warme Winkel en HNT-Jong. Daarnaast is ze onderdeel van makerscollectief Schwung. 

Credits

CONCEPT & TEKST Emma Buysse & Luna Joosten
REGIE Luna Joosten
SPEL Emma Buysse, Eva van der Gucht, e.a.
ORGANISATIE Via Rudolphi Producties
FOTOCREDIT Perla van Kessel