Het zonnetje in huis

Oortwolk
zo 23 feb 15:00
23 feb
15:00

Bij Iggy schijnt altijd de zon, maar bij buurman Meneer Snor hangt doorgaans een donkere wolk boven zijn huis. Iggy heeft altijd overal zin in, maar Meneer Snor valt nergens voor te porren. Totdat het weer omslaat. 
Een vrolijk één-op-éénspel over blijdschap dat je onmogelijk onpartijdig achterlaat. 

“Wat een fantasierijke voorstelling! Een beeldende, absurdistische én filosofische voorstelling met grappig spel en beweging. Het verhaal spreekt ieders verbeelding aan. Bijzonder om te zien hoe de fantasie van de kinderen wordt aangewakkerd in de slotscène…”

- Jantine Hoekstra, programmeur educatieprojecten, Parktheater Eindhoven

Een feelgood-show over de zonnige kant van een donkere bui. 
Ze wonen pal naast elkaar en toch is er een groot verschil tussen de twee buren Iggy en Meneer Snor. Bij Iggy schijnt altijd de zon en bij Meneer Snor hangt doorgaans een donkere wolk boven zijn huis. De twee komen elkaar om de haverklap tegen, dat moet een keer botsen. Maar wanneer het noodlot toeslaat, ontdekken de twee dat ze misschien moeilijk mét, maar al helemaal niet zonder elkaar kunnen. Zorgen zonnestralen en een regenbui immers samen niet voor de mooiste regenboog? 
In een mozaïek van cartooneske taferelen in en om hun huis gaan Iggy en Meneer Snor de strijd aan met elkaar. Een hilarische buren-clash van grappig gekibbel, dwaze gebaren en een magisch ballet. 
Het zonnetje in huis is een hartverwarmende familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, die je onmogelijk onpartijdig achterlaat. 

Credits

CONCEPT & REGIE Suzanne van der Horst
ACTEURS Tegest Pecht Guido & Bas Klemann
SOUNDMAKER Frank Sens
DECOR Jan Dams
KOSTUUM & TONEELBEELD Femke Klinkenbijl
DRAMATURGIE Iris Spanbroek