Filmeducatie

Tegenwoordig groeien we op in een maatschappij met een snelle beeldcultuur. We worden continu geprikkeld door een stroom van beelden via oudere en nieuwe mediaplatformen. Hoe leren we hiermee om te gaan? Een van de manieren is door meer te weten te komen over film en beeldtaal. Door aandacht te besteden aan beeldtaal in film worden kinderen en jongeren uitgedaagd om kritisch te kijken, te analyseren en vervolgens te reflecteren. Natlab is de aangewezen plek om dit te doen.
 

Dit is filmeducatie in Natlab: 
 

Kijken
Kijken
Bij Natlab leren we leerlingen en studenten kritisch naar films te kijken. Kijk verder dan je neus lang is, leer je mening goed onder woorden te brengen en ga met elkaar in gesprek.
Ontdekken
Ontdekken
Bij Natlab ontdek je arthouse films van kwaliteit. Bij deze films ligt de nadruk op het experimentele, kunstzinnige en/of een maatschappelijke boodschap. Graag denken wij voor elke klas of leerjaar mee over een geschikte film binnen een bepaald thema. We bieden de mogelijkheid om voor en/of na de film een verdiepend gesprek te voeren of deel te nemen aan een uitdagende workshop. Ook is het mogelijk om film de klas in te brengen met op maat gemaakte programma’s.
Beleven
Beleven
Natlab is een levendig filmtheater, dat verschilt van een ‘gewone’ bioscoop. We bieden leerlingen en studenten een complete culturele belevenis, met uitleg over de historie van de locatie, actuele films en exposities.

Contact

Wil je een schoolvoorstelling boeken, een offerte opvragen, ons een vraag stellen of zelf een voorstel doen?

Neem vrijblijvend contact op met de educatieafdeling via educatie@natlab.nl of bel naar 040 294 68 48.