MBO, HBO en WO

Hoe start je met je studenten het gesprek over een actueel of belangrijk onderwerp? Hoe verbreed je hun belevingswereld? Hoe leer je ze vanuit meerdere perspectieven kijken naar een bepaald thema? Dit kan op een toegankelijke manier met film!

Het kijken van een film helpt studenten bij het vormen van hun mening. Ze leren kijken met een kritische blik, te analyseren en hierop te reflecteren. Filmtheater Natlab is de aangewezen plek om dit te doen. 

FILM KIJKEN

Tijdens een educatieve filmvertoning zie je de nieuwste films in ons filmtheater voor maar € 5,50 per student. Je boekt een besloten filmvertoning voor jouw klas, jaar of leerrichting van zowel de beste arthousefilms van dit moment als klassiekers die studenten in hun schoolloopbaan gezien moeten hebben. We denken graag mee over een filmvertoning op maat, die inhoudelijk relevant is. Denk hierbij aan films die passen bij een bepaald thema of een specifiek vakgebied.

VERDIEPING

Een filmvertoning met extra verdieping? Dat kan! 
Combineer het kijken van een film met een inleiding en/of nagesprek om op een interactieve manier dieper op de film in te gaan. We gaan in gesprek over verschillende facetten van film, van filmtechnieken tot een inhoudelijke analyse. Voor enkele Nederlandse films bestaat de mogelijkheid om personen die betrokken zijn geweest bij het maken van die film, zoals de regisseur of scenarioschrijver, te ontmoeten en te spreken tijdens een nagesprek.

FILMFESTIVALS

We brengen educatieprogramma’s van filmfestivals in Amsterdam dichter bij huis, naar hét filmtheater van Eindhoven. 

IDFA

Een selectie van de mooiste titels van het International Documentary Filmfestival Amsterdam, speciaal samengesteld voor het onderwijs. Studenten zien documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de belevingswereld van vaak jonge hoofdpersonen verbeelden. Bij iedere documentaire is passend lesmateriaal beschikbaar, dat verdieping biedt aan de hand van informatie over de maatschappelijke context, filmmaker en de totstandkoming van de documentaire. 

Wil je met jouw school een IDFA voorstelling bezoeken bij Natlab? Op de website van IDFA lees je alles wat je moet weten

MOVIES THAT MATTER

Behoefte aan een maatschappelijke film en een goed gesprek? Movies that Matter ziet film als een fantastisch middel om lastige maatschappelijke thema’s invoelbaar en bespreekbaar te maken. Bij iedere film hoort een bijzonder verdiepingsprogramma of is gratis lesmateriaal beschikbaar, waarin we studenten uitnodigen actief te discussiëren en een mening te vormen over de thema’s in de film.

Ben jij met jouw mbo-opleiding nog nooit naar een Movies that Matter-voorstelling geweest? Dan mag jouw school of klas gratis een film met verdiepingsprogramma bezoeken! Dit kan dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 21. Zie voor meer informatie en voorwaarden de website van Movies that Matter.

Het Movies that Matter festivalprogramma voor schooljaar 2022-2023 bestaat uit de volgende films:

CONTACT

Wil je een schoolvoorstelling boeken, een offerte opvragen, ons een vraag stellen of zelf een voorstel doen?

Neem vrijblijvend contact op met de educatieafdeling via educatie@natlab.nl.