Voortgezet onderwijs

Kappen!

Kappen!

Layla M.

Layla M.

Rundfunk

Rundfunk

Korte Film Poule: Till death do us part

Korte Film Poule: Till death do us part

FILM
Het hele jaar door biedt Natlab een divers aanbod filmvertoningen voor de klas aan voor elk leerjaar. In het voormalig Philips Natuurkundig Laboratorium kunnen leerlingen genieten van kwalitatief goede films met op locatie indien gewenst een interactief nagesprek. Daarnaast is er ook op maat gemaakt educatiemateriaal beschikbaar voor in de klas. Hieronder vindt u een overzicht met aanbevolen films. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een film voor te stellen. Natlab kan hierbij een passende inleiding en/of verdiepend nagesprek verzorgen.

FILMVERTONINGEN
I.S.M. HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL & EYE
Lessuggestie: CKV, Maatschappijleer, Nederlands

KAPPEN!
De nieuwste Carry Slee verfilming van de makers van Spijt! en Pijnstillers, met als thema zinloos geweld.
Trailer

LAYLA M.
Een uitgesproken en actuele film over een Marokkaans meisje uit Amsterdam dat zich afzet tegen haar ouders en aansluiting zoekt en vindt bij gelijkgestemden.
Trailer

WIT IS OOK EEN KLEUR + RUNDFUNK
Twee films die op hun eigen manier thema's als racisme, vooroordelen en stereotypen aan de kaak stellen.
Trailer

MOVIES THAT MATTER - Film opent ogen!
Behoefte aan een maatschappelijke film? Bij Natlab kunt u ook kiezen voor een festivalfilm van Movies that Matter Educatie.
Movies that Matter Educatie ziet film als een fantastisch middel om lastige maatschappelijke thema’s invoelbaar en bespreekbaar te maken. Ze selecteerde maar liefst twaalf festivalhits, die door leerlingen zeer hoog gewaardeerd zijn en een diepe indruk achterlieten. Bij deze films is gratis lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij het curriculum. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een passend verdiepingsprogramma (theater, inleiding, gastles op school, ect.) af te nemen. Het actuele aanbod van films waaruit u kunt kiezen vindt u hier.

KORTE FILMS 
Het hele jaar door biedt Natlab in samenwerking met EYE een kennismaking met korte films aan. In het compilatieprogramma Till death do us part wordt één thema door verschillende soorten korte film vanuit meerdere perspectieven belicht. De korte films bieden stof tot nadenken en dienen als interessant startpunt voor een interactief nagesprek waar de films met elkaar kunnen worden vergeleken. Het filmprogramma voor het voorgezet onderwijs biedt lesmateriaal dat aansluit bij de vakgebieden Talen, Kunst en Cultuur en Maatschappijleer.

TILL DEATH DO US PART 
In dit bijzondere programma van korte films maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met verschillende soorten beeldverhalen. Ze leren meer over filmmaken: hoe vertel je een verhaal? Leerlingen ontdekken dat dit kan op veel verschillende manieren, afhankelijk van de keuze van de makers. De selectie films bestaat uit oude en nieuwe verhalen, zowel animatie, documentaire als live-actionfilms zijn in het programma opgenomen.
Het programma Till death do us part sluit aan bij de onderwijsthema’s liefde, kunst en cultuur, (film)geschiedenis, discriminatie, afscheid en cultuurverschillen. Meer informatie

LIVE: THEATER, DANS EN MEER
In Natlab kiezen we de beste voorstellingen uit het aanbod van de belangrijkste Nederlandse en enkele buitenlandse gezelschappen die vlakke vloerproducties maken. Daarnaast worden maandelijks de beste balletvoorstellingen en opera’s rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Londen uitgezonden in de podiumzaal. Schoolklassen kunnen deze voorstellingen bezoeken tegen gereduceerd tarief. Op verzoek verzorgen wij graag lesmateriaal en -programma’s bij de voorstellingen.
Theateroverzicht | Live cinema: opera & ballet

Natlab PRO
Op snuffelstage in Natlab!
Leerlingen met een passie voor film en nieuwe media bieden wij de kans zich te verdiepen in de vorm van een snuffelstage of door begeleiding van een schoolopdracht.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de programma's, de mogelijkheden en de kosten? Neem contact op met Rafke Engels (coördinator programma & educatie). Telefoon (algemeen): 040-2946848 | Mail: educatie@plazafutura.nl

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.