Transformatie

'Beste reizigers', roept de conducteur tegenwoordig om in de trein, zodat niemand zich buitengesloten voelt. Terwijl het verschil tussen arm en rijk in de wereld sluipenderwijs steeds groter wordt, worden andere verschillen juist verminderd. Die tussen man en vrouw bijvoorbeeld, tussen mens en machine, of mens en dier. De cultuur speelt daarbij een grote rol.

Al deze bewegingen zorgen ervoor dat er steeds meer vragen worden gesteld over een begrip als identiteit. Grenzen tussen jong en oud, gezond en ziek, leven en dood vervagen zo ook. Deze culturele revolutie van de identiteiten, en de vele mogelijkheden om nieuwe verbindingen aan te gaan, maakt dat we kunnen spreken van het tijdperk van de Transformatie. 

In 2018 gaan we in Natlab op veel manieren aandacht besteden aan Transformatie. Binnen dat thema hebben we dan ook een vol programma samengesteld met film, expo, theater en literatuur.

Het programma lees je hier


TRANSFORMERS

Eén minuut film. Eeuwige roem!

Heel 2018 staat Natlab in het teken van transformatie. Iedere mogelijke vorm van transformatie. Dat zie je terug in onze programmering en onze festivals.
Sterker, je ziet het al aan ons gebouw. Vroeger een beroemd Natuurkundig Laboratorium van Philips, nu het hoofdkwartier van film en podiumkunsten in Eindhoven.

We nodigen iedereen uit om ‘een’ transformatiefilm te maken van maximaal 1 minuut. Denk even over het begrip transformatie na en je realiseert je dat de mogelijkheden eindeloos zijn.
Stuur je filmpje in naar transformers@plazafutura.nl, en wij vertonen het bij ons, voorafgaand aan onze filmvoorstellingen en in onze entree.
Een selectie van de beste inzendingen zullen deze zomer te zien zijn tijdens de buitenfilmavonden.

In het najaar organiseren we ook nog een hele avond rondom deze filmpjes in onze grote zaal. Een niet te missen kans voor iedereen die zijn of haar film op ‘the big screen’ wil (laten) zien.
Je mag meerdere films inzenden. Als ze maar niet langer zijn dan een minuut. Een opdracht met alle vrijheid dus. En hoe vaak komen die voorbij? Precies!

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.