Taartrovers Film Festival

Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, is op 24 en 25 maart weer terug in Natlab! Deze keer brengen zij een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Kom kijken naar fantasierijke boekverfilmingen en films die spelen met letters of papieren materialen. 

Extra leuk aan het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de verbeelding die tijdens het festival in het filmhuis staat. Een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Zo zijn er heuse film-studiootjes met een landschap van pop-up-boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor de neus om de geuren uit beroemde kinderboeken op te snuiven. Ook is er een drukkerij waarbij kinderen het verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kunnen maken.

Een kaartje voor de film kost €9,-. Voor én na de film kun je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de verbeelding. 

De films (klik op de film voor meer info):
Openingsbal (AL)
Op zaterdagochtend openen we om 10.30 uur feestelijk het Taartrovers Film Festival in Eindhoven. Met een echte loper, samen smullen van een feestmaal en dansen op muzikale verhalen. Vervolgens kijken we de film Papier & inkt fanfare.

Prentenkoekjes (3+)
Prentenkoekjes is een verzamelprogramma van drie lieve, prachtig gemaakte animaties uit Letland voor de allerjongste bezoekers van ons festival.

Rintje (4+)
Het leven van Rintje, een ondeugend hondje, lijkt op dat van de meeste jonge kinderen.

Monsieur Carton Marathon (AL) 
Tuf mee over de péage en griezelig smalle berghellingen in het autootje van Monsieur Carton.

Mijn avonturen door v.swchrm (7+)
Het negenjarige jongetje dat zichzelf de schuilnaam V. Swchwrm geeft, wil schrijver van boeken worden.

Lettersoep (6+)
‘Lettersoep’ is een Hongaars, Noors, Russisch soepje met heerlijke ingrediënten. Smul van films gebaseerd op prentenboeken en van animaties gemaakt met papier, inkt, karton of krantenpapier. In Lettersoep zit echt van alles waar de Taartrovers niet genoeg van kunnen krijgen en smaakt naar meer!

Koyaa & Boxi (3+)
Koyaa leeft in een boomhut. De spullen om hem heen werken niet altijd mee en leiden een eigen leven. In een slapstick animatie zien we hoe Koyaa telkens weer iets ingenieus bedenkt waardoor hij zijn opstandige spullen te slim af is. Een nieuwe ouderwetse lachfilm.

Nijntje (2+)
Dick Bruna tekende Nijntje in het platte vlak, zonder diepte, met warme heldere kleuren en duidelijke vormen.

De boze heks (4+)
De boze heks moppert er op los in het bos. Met haar toverkunsten plaagt ze graag de dieren uit het bos. De egel, de uil, de haas en de merel zijn een beetje bang voor de heks, maar ook wel nieuwsgierig naar wat ze allemaal doet en kan.

Gruwelijke rijmen (7+)
De makers van de ‘Gruffalo’, ‘Mannetje Tak’ en ‘Heksendrank en drakenvuur’ maakten van de Gruwelijke Rijmen, geschreven door Roald Dahl, een bijzondere film.

Wie...? (3+)
Wie is er kwijt? Wie is er boos? De film ‘Wie…?’ is een verzameling van acht kleine verhalen over grote emoties.

Kerity, het geheim van Elenore (7+)
Voor alle kinderen die niets liever doen dan boeken verslinden is er deze film, een ode aan de fantasie, want ook fantasie is echt.

Rita & Krokodil (4+)
De Deense illustratrice Siri Melchior maakte een boek over Rita, een klein vastberaden meisje met een altijd hongerig vriendje, Krokodil.

Eendjes van Papier (2+)
Eendjes van Papier is een bijzondere, prachtig gemaakte verzameling van drie filmpjes over eendjes van papier.

Boekenwurmen en Leesbeesten (4+)
Over beren die gedichten schrijven en Gorilla’s die worden voorgelezen, het verzamelprogramma ‘Boekenwurmen & Leesbeesten’ is een vrolijke beestenbende met een prachtige vormgeving.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.