Podiumkunsten 2017/2018

De Gemeenschap - ROMP

De Gemeenschap - ROMP

Laura van Dolron - WIJ

Laura van Dolron - WIJ

OT rotterdam - Als we Theodor met rust laten komt alles goed

OT rotterdam - Als we Theodor met rust laten komt alles goed

Hieronder vindt u de performances en theatervoorstellingen die dit najaar op het programma staan. In combinatie met een bijpassende film krijgt u bovendien een korting van maar liefst 50% op uw theaterkaartje! Meer informatie over deze combideal vindt u hier

Het programma:
De Gemeenschap - ROMP
do 7 dec, 20.00 uur

Oud zijn. In een bed liggen. Niet lang meer te leven hebben, maar nog zoveel willen als een kind. Boos zijn op de wereld die verandert. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen. Dit alles overkomt de vrouw uit ROMP, het nieuwe stuk van De Gemeenschap.

Laura van Dolron - WIJ
za 16 dec, 20.30 uur

Laura van Dolron vraagt zich in WIJ af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daarbij hoort en wie niet? WIJ gaat over nee-stemmers en ja-knikkers, over Kant en je kleiner maken dan je bent, over Beethoven en emoticons, over vluchtelingen en vluchters, over in het donker met je kind op een bootje stappen op de Middellandse zee, of je neus begraven in de krullen van je dochter…

OT rotterdam - Als we Theodor met rust laten komt alles goed
woe 20 dec, 20.00 uur

Energiek muziektheater over botsende generaties die in wezen dezelfde idealen delen. Filosoof en musicoloog Theodor Adorno wordt ten overstaan van een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes die vinden dat hij zijn maatschappijkritische theorieën moet omzetten in activisme.

Dood Paard - Victor of de kinderen aan de macht
za 6 januari 2018, 20.30 uur

'Er zijn geen kinderen meer, er zijn nooit kinderen geweest.’
Roger Vitrac schreef Victor of de kinderen aan de macht in 1928 als een nauwelijks verhulde frontale aanval op het burgerlijke gezinsleven.

Nicole Beutler, Silbersee & Ulrike Quade Company – DIDO DIDO
za 13 januari, 20.30 uur
Nicole Beutler | NBprojects, muziektheaterhuis Silbersee en Ulrike Quade Company slaan de handen ineen voor een intieme muziektheatervoorstelling. Geïnspireerd door de bekende opera Dido and Aeneas van Henry Purcell brengen zij het lot van de tragische koningin Dido dichtbij: verdreven uit haar vaderland, verlaten door haar geliefde.

Tg. LYNX – De Tweede Wereld
vr 26 januari, 20.30 uur

Terwijl Anna zich in allerlei bochten wringt om onder de terreur van de Poolse inlichtingendienst uit te komen, stort Monika zich vol overgave op haar werk voor de Stasi. Twee vrouwen achter het IJzeren Gordijn, overtuigd van hun gelijk, op zoek naar een beter bestaan. Slachtoffer en dader in een uiterste poging hun geliefden te behoeden voor de terreur waar zij zelf onder lijden. Hoe kun je trouw blijven aan jezelf als je moet overleven in een totalitair systeem? Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer zoeken in deze muzikale voorstelling naar de held en de verrader in zichzelf.

Bambie en de Eef van Breen Group - Bambie is back!
wo 14 februari, 20.30 uur
 De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stilzetten. Terwijl elke seconde precies even lang is, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Drie mimers en drie muzikanten geven dit elastische tijdsbesef vorm in Bambies achttiende voorstelling.

Ann van den Broek - WArd/waRD : FF+Rew 60:00
za 17 februari, 20.30 uur

FF+Rew 60:00 ging in première in 2005 en ontwikkelde zich vanuit een diepgaand onderzoek naar angst en shock; een maniakale ontleding van een van de belangrijkste emoties aan de basis van Anns unieke bewegingstaal. Voor Van den Broek is deze reprise een terugblik naar het verleden, een teruggrijpen naar, om vanuit die 'hoek' vooruit te blikken naar de toekomst. In FF+Rew 60:00 (REVISITED) toont Van den Broek vijf performers in een bevreemdend universum waar elke notie van tijd, plaats en ruimte ondergraven wordt. Hun toestand ontstaat vanuit een emotionele of fysieke klap, een moment van verbijstering.

IVGI&GREBEN – We are in trouble
vr 2 en za 3 maart, 20.30 uur

WE ARE IN TROUBLE, de nieuwe avondvullende choreografie van IVGI&GREBEN, laat een groep mannen en vrouwen zien die zich voortdurend verplaatst. De groep lijkt onderweg en op zoek naar een plek. Een plek om te rusten, misschien een nieuw leven te beginnen. Een verleden dat te overweldigend is om bij stil te staan maakt dat ze toch in beweging blijven. Ze trekken voorbij, hechten zich nergens aan behalve aan elkaar. Er dreigt uitputting, soms paniek. Iemand raakt achter, soms valt iemand maar ze blijven bij elkaar. Altijd onderweg om nooit meer ergens aan te komen. Of toch wel…

Keren Levi | NeverLike en Ives Emsemble - Footnotes
za 17 maart, 20.30 uur

Het Ives Ensemble, gespecialiseerd in Feldmans precieuze kunst, speelt in Crippled Symmetry; een anderhalf uur durende trip voor piano, fluit, slagwerk en toetsinstrument celesta. Hierna volgt een multidisciplinaire dansvoorstelling van Keren Levi Footnotes, een nieuw danswerk dat op de partituur van Crippled Symmetry is gebaseerd.

De Theatertroep - Zonder toestemming
za 31 maart 20.30 uur

Aan het eind van de 19e eeuw werden de acts, dansjes, liedjes en performances van het Vaudevilletheater ontdaan van alle viezigheid en vunzigheid – ook wel Blue Material genoemd – en geschikt gemaakt voor alle seksen en leeftijden. Het theater werd een plek van brave borsten en morrelende moraalridders; een bastion van burgerlijkheid.

Mugmetdegoudentand – De Eurocommissaris
vr 13 april, 20.30 uur

De Eurocommissaris is een voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius. Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

De KOE – ForsterHuberHeyne
za 21 april, 20.30 uur

Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Die brieven ondertekenen ze niet met hun eigen naam, maar met ‘Georg Forster’ en ‘Therese Heyne’. Ze verplaatsen zich in dit beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst die zal draaien rond het begrip wisselingen.

 

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.