Natlab voor de jeugd

Rikkie de Ooievaar

Rikkie de Ooievaar

Taartrovers Film Festival

Taartrovers Film Festival

Ook voor de kleinsten hebben wij de mooiste, leukste films op het programma.

VANAF 21 MAART TE ZIEN:
Rikkie de Ooievaar (AL)
zo 18 maart om 10.15 uur exclusief in de voorpremière te zien
Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika.

Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is, maar een machtige mus...

ZATERDAG 24 EN ZONDAG 25 MAART:
Taartrovers Film Festival (2 tot 9 jaar) 
Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, is op 24 en 25 maart weer terug in Natlab! Deze keer brengen zij een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Kom kijken naar fantasierijke boekverfilmingen en films die spelen met letters of papieren materialen.

Extra leuk aan het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de verbeelding die tijdens het festival in het filmhuis staat. Een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Zo zijn er heuse film-studiootjes met een landschap van pop-up-boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor de neus om de geuren uit beroemde kinderboeken op te snuiven. Ook is er een drukkerij waarbij kinderen het verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kunnen maken.
 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.