Flamenco Festival Eindhoven

Luid met ons de zomer in tijdens de eerste editie van Flamenco Festival Eindhoven! Een sfeervol weekend voor jong en oud, met een buitenfilm, diverse workshops, kraampjes, lekker eten en natuurlijk optredens van diverse artiesten.

Op 7 juli wordt het festival afgetrapt met de vertoning van de buitenfilm La Chana. Grijp op zondag 8 juli de kans om je de hele dag onder te dompelen in de Flamencosferen. In de middag zijn de leerlingen van Espacio Flamenco Encuentros en GitaarschoolTijn te zien. De professionele muzikanten Yota Baron (zang), Tijn van der Sanden (gitaar) en Udo Demandt (percussie) begeleiden de leerlingen live in de middagvoorstelling ‘Brisas del Sur’. Daarna kun je zelf actief meedoen in een van de gratis workshops, lekker genieten van verschillende hapjes en drankjes, dansen en een kijkje nemen bij de flamenco kraampjes. We sluiten de dag af met de moderne flamencovoorstelling ‘Tierradentro’ (Inside the Earth).

Programma:
Zaterdag 7 juli
22.15 uur: Buitenfilm | La Chana

La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de flamencodanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man. 

Zondag 8 juli
15.00 uur: Leerlingenvoorstelling | Brisas del sur
In de middag zijn de leerlingen van Espacio Flamenco Encuentros en GitaarschoolTijn te zien. De professionele muzikanten Yota Baron (zang), Tijn van der Sanden (gitaar) en Udo Demandt (percussie) begeleiden de leerlingen live in de middagvoorstelling ‘Brisas del Sur’.

Na de middagvoorstelling kun je gratis deelnemen aan diverse workshops: 
16.30 - 16.45 uur: Kinderworkshop Dans
16.45 - 17.15 uur: Workshop Zang
17.30 - 18.00 uur: Workshop Palmas
18.00 - 18.15 uur: Hoe bouw je een gitaar?

20.15 uur: Voorstelling | Tierradentro
Sluit de eerste editie van het Flamenco festival af met Tierradentro. In deze voorstelling wordt op zoek gegaan naar geluiden, gevoelens, bewegingen en emoties die diep uit ons zelf komen om zo het publiek een blik ‘in de aarde’ te geven. Wat gaat er verborgen achter een lach? Wat ligt er onder de oppervlakte?

 


 

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.