Carnavalsvakantie in Natlab

Het is weer carnavalsvakantie, ook in Natlab! Deze vakantie hebben we een mooi programma voor de kleinsten. Neem ze dus gerust mee en kijk samen een mooie film, of sluit aan bij een van de leuke workshops! Hieronder lees je wat er allemaal te doen is:

FILMS
Voorpremière: De Hazenschool (6+)

Hazenjongen Max heeft ’n vurige wens: lid worden van de coolste jeugdbende van de stad. Met capriolen in een modelvliegtuig probeert hij indruk te maken op de bendeleden. Hij heeft weinig geluk, want het vliegtuigje stort neer op een merkwaardige plek in het bos, waar een groep hazen in ouderwetse kleren hem aanstaart. Hij is geland bij de Hazenschool, waar hazen tot Paashazen worden opgeleid. Een plek waar de tijd stil schijnt te staan, zó anders dan de grote stad waar hij vandaan komt. Max beseft al gauw dat alleen een Paashaas weet hoe hij heelhuids het bos kan verlaten. Maar Paashaas word je niet zomaar. Met de hulp van het stoere hazenmeisje Emmi, ontpopt Max zich tot een ijverige leerling.

Voorpremière: Bob de Bouwer - Mega Machines (AL)
Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad.
Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

WORKSHOPS
Op woensdag en vrijdag in de carnavalsvakantie kun je na de filmvertoningen van De Hazenschool deelnemen aan een workshop. Kruip in de huid van een regisseur en maak je eigen film tijdens een stopmotion workshop of maak een unieke verhaallantaarn. Deze workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (de film De Hazenschool heeft als kijkwijzer 6+) en duren ongeveer een uur.

De Hazenschool + Stopmotion workshop
woe 14 februari om 10.15 uur
Bekijk de film De Hazenschool in de voorpremière en kruip tijdens een stopmotion workshop in de huid van de regisseur. In deze workshop maak je namelijk een eigen animatiefilm. Het verhaal ontstaat foto voor foto en vormen samen uiteindelijk een filmpje waarin de foto’s tot leven komen.

De Hazenschool + maak je eigen verhaallantaarn
vr 16 februari om 14.00 uur
Bekijk de film De Hazenschool in de voorpremière en maak aansluitend in een workshop je eigen verhaallantaarn. In deze doe-het-zelfworkshop stel je je eigen verhaal samen in zes scènes. Door de zes scènes op een transparant wiel te tekenen ontstaat er een soort filmrol. Het wiel bevestig je vervolgens op een klein doosje dat je op je smartphone kan zetten. Zet de zaklamp aan en een schaduwspel ontstaat!

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.