Arts in Cinema

Hitler versus Picasso

Hitler versus Picasso

Van Gogh

Van Gogh

Raphael

Raphael

Botticelli

Botticelli

ABC Film Distribution presenteert een vijftal bijzondere kunstfilms onder de noemer 'Arts in Cinema'. De nieuwe reeks kunstfilms trapt in mei af met Caravaggio: the Soul and the Blood. Zie hieronder het volledige programma:

Hitler versus Picasso and the Others
zo 24 juni om 11.00 uur, do 28 juni om 19.30 uur en ma 2 juli om 19.30 uur

Een documentaire die vertelt over recent teruggevonden meesterwerken, die door de Nazi’s tot ‘ontaard’ benoemd en geroofd werden. Hitler vs Picasso and The Others, geregisseerd door Claudio Poli, brengt ons naar Parijs, New York, Holland en Duitsland waar we directe getuigenissen van alle verhalen beleven. We zien vier grote tentoonstellingen die alle omstandigheden rondom de roofkunst belichten. Dus niet alleen de mensen die er direct bij betrokken waren en de meest recent teruggevonden werken maar ook kostbaar archiefmateriaal.

Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies
zo 22 juli om 11.00 uur, do 26 juli om 19.30 uur en ma 30 juli om 19.30 uur

Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939). Zij verkreeg in de vroege 20ste eeuw bijna 300 werken van Van Gogh. Het verhaal van een vrouw die in Van Goghs geestelijke kwellingen haar eigen worsteling herkent. Het toont ons ook de artistieke schatten en de zeldzame schoonheid van het museum zelf en de visuele parels uit de Milanese, Florentijnse en Italiaanse Renaissance.

Raphael: Lord of the Arts
zo 19 aug om 11.00 uur, do 23 aug om 19.30 uur en ma 27 aug om 19.30 uur

Raphael – the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld - Raphael Sanzio. Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er niettemin in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven.

Botticelli: Inferno
zo 23 sept om 11.00 uur, do 27 sept om 19.30 uur en ma 1 okt om 19.30 uur

Botticelli: Inferno brengt de kijkers naar een andere wereld: een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel, zoals beschreven in Dante’s Inferno. Zelfs na vele eeuwen blijven Botticelli’s kunstwerken ons fascineren. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen - wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden – al jaren opgesloten in de klimaat gecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de tekening die Botticelli wijdde aan Dante's Inferno die nu de hoofdrol speelt in een originele en opwindende documentaire.


 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.