Podiumkunsten 2017/2018

Bo Tarenskeen - Heidegger

Bo Tarenskeen - Heidegger

Mugmetdegoudentand – De Eurocommissaris

Mugmetdegoudentand – De Eurocommissaris

De KOE – ForsterHuberHeyne

De KOE – ForsterHuberHeyne

Saman Amini - Samenloop van omstandigheden

Saman Amini - Samenloop van omstandigheden

Hieronder vindt u de performances en theatervoorstellingen die dit voorjaar op het programma staan. 

Het programma: 
De Theatertroep - Zonder toestemming
za 31 maart 20.30 uur

In Zonder Toestemming brengen de Theatertroepers een ode aan de anarchie. Tegen de stroom in presenteert de Theatertroep in deze voorstelling een kleurrijk, chaotisch en onnavolgbaar geheel. De Theatertroep verzamelt al haar blue material, voegt alle geschrapte acts weer toe en brengt u het beste, het slechtste, het smerigste, het groteskste, het ordinairste en het te gekste.

Bo Tarenskeen - Heidegger
vr 6 april, 20.30 uur
Na EICHMANN (2015) en KISSINGER(2017) maakt Bo Tarenskeen opnieuw een voorstelling over het ‘kwade denken’: over intelligentie die de mens vermorzelt, over het hoofd dat de wereld verraadt. Een professor herinnert zich zijn vriendschap met Martin Heidegger. Zijn hele leven, zijn hele opvatting van in de wereld zijn, is geïnspireerd op het geniale denken van een van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw, inspirator van Sartre, minnaar van Arendt, bewonderaar van Hitler, nazi.

Mugmetdegoudentand – De Eurocommissaris
vr 13 april, 20.30 uur

De Eurocommissaris is een voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius. Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

De KOE – ForsterHuberHeyne
za 21 april, 20.30 uur

Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Die brieven ondertekenen ze niet met hun eigen naam, maar met ‘Georg Forster’ en ‘Therese Heyne’. Ze verplaatsen zich in dit beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst die zal draaien rond het begrip wisselingen.

Saman Amini - Samenloop van omstandigheden
za 12 mei, 20.30 uur

Een persoonlijk verhaal waarin alle universele thema’s samenkomen tot het punt waar ze een individu vormen. Saman Amini zingt, speelt en vertelt in dit freudiaans portret over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.
 

 

 

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.