DUTCH DESIGN WEEK BIJ NATLAB

19 - 27 oktober

Hoe maak je kunst als je blind bent? Hoe ervaar je een pianospel in het donker? Tijdens de Dutch Design Week zet Natlab samen met Baltan Laboratories en Broet de zintuigen centraal onder de noemer Homo Sensorium.

Homo Sensorium is afgeleid van het concept Homo Universalis: een persoon met brede, complexe kennis die deze gebruikt om problemen op te lossen. Maar in onze huidige wereld vervagen grenzen tussen het synthetische en organische, gevoel en perceptie, mens en machine. We moeten erover na blijven denken wat het betekent om mens te zijn, hoe we ons kunnen blijven ontwikkelen. Dit jaar bundelen Natlab, Baltan Laboratories en Broet hun krachten en gaan daarop in door middel van films, experimenten, talks, een diner, workshops en meer.

Bij Natlab ervaar je onder andere een pianospel in het donker, waarbij je alleen op je oren kunt vertrouwen. Ook zie je verschillende films en documentaires. EEN GEVOEL VAN ZWART neemt je mee in de wereld van blinde kunstenaar George Kabel (1955) uit Eindhoven. Daarnaast ervaar je hoe het is om verliefd te zijn als je blind bent, in BLINDE LIEFDE. Deze documentaire gaat over het liefdesleven van drie blinde tieners. Na afloop van PUCK EN HANS: MADE IN HOLLAND, over het bekende modeduo uit de jaren '60, is er een Q&A met regisseur Peter Wingender.

Ook bij onze huisgenoot Baltan Laboratories is er genoeg te doen. Ga op tour door Strijp-S met een speciale, multisensorische helm die je zintuigen prikkelt, doe mee aan een hightech trouwritueel en leg een zoen met je geliefde voor altijd vast in 3D-geprinte ringen of ga naar een ervaringsdinner, waarin seksualiteit op het menu staat. Stap op een schommel omringd door licht en geluid en laat je dromen verweven met de realiteit, of bezoek een gesprek over liefde in de 21e eeuw of over vervagende grenzen tussen het echte en virtuele, mens en machine, gevoel en perceptie.

Hoewel Natlabs restaurant en café niet worden genoemd als DDW Food & Drinks-spot, serveren we natuurlijk gewoon lekkere koffies, bijzondere biertjes, heerlijke wijnen en smaakvolle snacks of lunch-/dinergerechten! Neem alvast een kijkje op ons menu.

Events in dit thema