Movies that Matter

Movies that Matter zet cinema in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten.

Movies that Matter opent ogen voor mensenrechten en menselijke waardigheid door film. De stichting zet cinema in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten.

Als spin-off van het jaarlijkse festival toeren movies that matter door circa zeventien steden in heel Nederland. Filmtheaters presenteren van oktober tot en met mei op een vaste dag en tijdstip een festivalfavoriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm.

Lokale partners, vaak Amnesty-groepen, organiseren daarbij een verdiepingsprogramma in de vorm van een debat, inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. Het publiek krijgt ruimschoots gelegenheid met gasten als mensenrechtenactivisten, experts en politici in gesprek te gaan.

Kijk voor meer informatie op: www.moviesthatmatter.nl/ontour

English
Movies that Matter opens eyes for human rights and human dignity through film. The foundation uses cinema to stimulate dialogue about human rights, influencing public opinion and activating commitment for human rights.

Movies that Matter On Tour is a spin-off of the annual Movies that Matter Festival. From October until May film theatres in seventeen Dutch cities host a one-off screening of festival favorites. Each month a controversial film or documentary in combination with introductions or Q&A's with inspiring guests.

For more information, click here.

 

Events in dit thema