Regie
Kate Novack
Cast
André Leon Talley, Anna Wintour, Tamron Hall, Tom Ford, Marc Jacobs, Diane von Furstenberg, Whoopi Goldberg, Valentino, Manolo Blahnik, Maureen Dowd, Fran Lebowitz, Eboni Marshall Turman, Will.i.am, Steve Stoute, Valentino Garavani, Norma Kamali, Bethann Hardison, Betty Catroux, Ralph Rucci, George Malkemus, III, Isabella Rossellini, Tonne Goodman, Graydon Carter, Andre Walker, Catherine Marron, Yvonne Cormier, Anne Taylor, Wanda Garrett, Bruce Weaver, Reed Evins
Duur
94 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Verenigde Staten
Kijkwijzer

The Gospel According to André

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
ma 6 aug       19:30  

André Leon Talley is al zó lang een begrip in de modewereld dat het moeilijk is om je een tijd voor te stellen waarin hij niet de grenzen van een geweldige stijl definieerde. In Kate Novacks intieme portret volg je de emotionele reis vanaf André’s jeugd in de gesegregeerde Jim Crow wijken, om later één van de meest invloedrijke modecuratoren van onze tijd te worden.

Op maandag 6 augustus om 19.30 uur vertonen we deze film in samenwerking met We Are Public. De film wordt ingeleid door de directeur van Natlab door Plaza Futura, Pauline Terreehorst. Als voormalig modejournalist en directeur van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) brengt zij in deze inleiding mode en film samen. 

Over The Gospel According to André
Niemand in de wereld van haute couture kan om André Leon Talley heen. Vanwege zijn enorme modekennis, uitgebreide netwerk en uitgesproken mening, maar ook omdat hij een enorm flamboyante verschijning is. Als Afro-Amerikaanse man met een lengte van bijna twee meter valt hij op in een overwegend blanke industrie.

Tally leeft niet voor mode, maar voor schoonheid en stijl. "Mode is vluchtig, stijl blijft," vertelt hij aan het begin van deze documentaire over de drijfveren van de hogepriester van de couture. Ontwerpers en collega-journalisten komen uitgebreid aan het woord, afgewisseld met talloze schitterende archiefbeelden. Tally groeide op bij zijn oma in Durham, North Carolina. Hij had een beschermde jeugd, met het wekelijkse kerkbezoek als het stijlvolle hoogtepunt van de week. Het was ook de tijd van de rassenscheiding in de Verenigde Staten: als zijn oma een hoed wilde passen, moest ze een sjaaltje omdoen, om zo de blanke dames te 'beschermen' tegen haar zwarte haar. Het zijn betekenisvolle herinneringen die outsider Tally een ongekende drive gaven om het te maken in de modewereld.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.