Regie
Valeska Grisebach
Cast
Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek
Duur
121 minuten
Jaar
2017
Taal
Duits en Bulgaars gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Duitsland
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld

Western

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
di 24 jul   14:40      
wo 25 jul       19:30  

Verbluffende en zeer spannende film waarin alles anders verloopt dan je verwacht..

Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije. Ze moeten er een kleine waterkrachtcentrale bouwen, maar al snel verschuift alle aandacht naar de inwoners van het nabijgelegen dorpje. In de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht.

Alles lijkt zo normaal. De bouwvakkers zijn wat lomp, maar ook kameraadschappelijk. Alleen Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Zwijgzaam, tanig en zelfredzaam als Clint Eastwood, lijkt hij op zoek naar iets anders. Hij ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met een van de bewoners. Met alle gevolgen van dien…

Een film over onze tijd. Waarin de globalisering er voor zorgt dat we allemaal een beetje vreemdeling zijn. Terwijl de wereld aan onze voeten ligt, zoeken we allemaal ook naar onze wortels.

In de pers:
★★★★★ Trouw
“Een western in het kwadraat, een film over westerse arrogantie ten aanzien van minderbedeelden die nergens op gestoeld blijkt.”

★★★★ de Volkskrant
“Magistrale beelden”

★★★★ NRC Handelsblad
“Het subtiele en fijnzinnige ‘Western’, over Duitse bouwvakkers in Bulgarije, laat zien dat echte Europese eenheid nog ver weg is.”


 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.