Regie
Tim Oliehoek
Duur
100 minuten
Jaar
2014
Taal
Nederlands gesproken
Land
Nederland
Kijkwijzer
  • Alle leeftijden

Wiplala

Speeldata

Verwacht

Een vrolijke avonturenfilm voor de hele familie over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen.

20 mei is in 1997 uitgeroepen tot de jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-dag. Door heel Nederland wordt de Nederlandse schrijfster geëerd, zo ook in Natlab. Op eerste Pinksterdag vertonen we de familiefilm Wiplala.

WIPLALA
Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Wiplala kan dus niet zo goed tinkelen en besluit daarom het land te verlaten.

Kruipend door een hele lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom heeft weinig tijd en aandacht voor zijn twee kinderen, de verlegen Johannes en de zelfstandige Nella Della. Als Johannes per toeval Wiplala achter een pot pindakaas vindt, is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de anderen verborgen te houden.

Nella Della vindt het kleine mannetje wel interessant en spannend, maar meneer Blom gelooft helemaal niet in tinkelende kleine mannetjes. Totdat Wiplala per ongeluk de hele familie klein tinkelt. Als hij niet in staat blijkt te zijn ze weer groot te maken, begint een spannend avontuur van hele kleine mensen in een hele grote wereld.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.