Regie
Kees Hin
Duur
81 minuten
Jaar
2018
Taal
Nederlands gesproken
Land
Nederland
Kijkwijzer

De Fietser met Q&A

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
wo 30 mei       19:30  

Vertoning van 'De Fietser' met na afloop een nagesprek met regisseur Kees Hin. 

Uit een voortbewegende, deinende zwerm fietsers wordt zo nu en dan een enkeling gepikt en gevolgd: van een koerier, een bezorger, een mobiele fietsenmaker, een fysiotherapeut tot een migrantenfamilie en een slachtoffer in het fietsverkeer. Zij vertellen over hoe de fiets een bepalende rol speelt in hun leven.

De fiets is de rode draad die ons voert door het leven in de grote stad. Zij draagt als een muilezel de last van geluk en ongeluk met zich mee. Een voertuig als de cyclus van het leven.

Fietsen in de stad Amsterdam is zo’n alledaags gebeuren dat het bijna niemand opvalt. Maar dat is niet wat filmmaker en kunstenaar Kees Hin ziet: "Fietsen is een symfonie van de stad in beweging, vitaliteit; de spanning tussen geluk en ongeluk, van jong tot oud, rijk en arm." Hij maakte er een bijna meditatieve film over, die ons op filosofische wijze doet nadenken over de cyclus van het leven.

Hin regisseerde meer dan honderd speelfilms, documentaires en televisiefilms. In 2016 eerde EYE de inmiddels 81-jarige Amsterdamse filmer met een overzichtstentoonstelling.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.