Cast
Flavio Parenti, Enrico Lo Verso, Angela Curri, Marco Cocci
Duur
90 minuten
Jaar
2018
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer

Arts in Cinema | Raphael: Lord of the Arts

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
zo 19 aug 11:00        
do 23 aug       19:30  
ma 27 aug       19:30  

Raphael – the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld - Raphael Sanzio.

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er niettemin in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven.

Dankzij de bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali wordt het leven en werk van deze kunstenaar nog eens extra verrijkt. De film kent 20 locaties, waarvan er tenminste twee uiterst exclusief zijn; het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbiena’s appartement in het Paleis der Apostelen. We zien meer dan 30 kunstwerken temidden van de beroemdste en meest representatieve werken in Raphaels totale oeuvre.

Dit is een project ontwikkeld door de scheppers van 'Florence & The Uffizi Gallery in 3D' en 'The Vatican Museums in 3D'. Pure schoonheid komt tot leven in een kunstzinnig crescendo door het eeuwig voortlevende genie van één der meest getalenteerde kunstenaars die de wereld ooit heeft gekend.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.