Regie
Claudio Poli
Cast
Toni Servillo
Duur
90 minuten
Jaar
2018
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer

Arts in Cinema | Hitler versus Picasso and the Others

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
zo 24 jun 11:00        
do 28 jun       19:30  
ma 2 jul       19:30  

Een documentaire die vertelt over recent teruggevonden meesterwerken, die door de Nazi’s tot ‘ontaard’ benoemd en geroofd werden.

Er zijn twee manieren waarop de Nazi’s hun hand wisten te leggen op roofkunst: door elk spoor uit te wissen van de zogenaamde ‘ontaarde kunst’ en door de brutale, systematische diefstal van klassieke en moderne kunst in heel bezet Europa. Meesterwerken werden in beslag genomen en kunstenaars als Max Beckmann, Paul Klee, Oskar Kokoschka, Otto Dix, Marc Chagall, El Lissitzky kwamen op een zwarte lijst.

Deze documentaire voor de bioscoop laat, 80 jaar na dato en met Toni Servillo als speciale gast, deze verhalen van toen zien.

Hitler vs Picasso and The Others, geregisseerd door Claudio Poli, brengt ons naar Parijs, New York, Holland en Duitsland waar we directe getuigenissen van alle verhalen beleven. We zien vier grote tentoonstellingen die alle omstandigheden rondom de roofkunst belichten. Dus niet alleen de mensen die er direct bij betrokken waren en de meest recent teruggevonden werken maar ook kostbaar archiefmateriaal. 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.