Cast
prof. Claudio Strinati en Prof. Mina Gregori en Rossella Vodret
Duur
90 minuten
Jaar
2018
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer

Arts in Cinema | Caravaggio: The Soul and the Blood

Speeldata

Verwacht

Caravaggio: The Soul and the Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één van de meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis.  

Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester. Gefilmd op de meest adembenemende locaties of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar ze heden ten dage bewonderd kunnen worden. Deze kunstfilm vertelt het verhaal van Caravaggio’s kunstwerken middels diepgaande research in divers gedocumenteerd bewijs met de nadruk op zijn turbulente leven. Vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo’s van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

Caravaggio: The Soul and the Blood biedt een geheel nieuwe manier om je onder te dompelen in de kunst en geest van Caravaggio. Tevens een levendig monument dat de glorie weergeeft van een man wiens stoutmoedigheid en genialiteit zowel een last als een zegen waren waarmee hij desondanks zijn stempel op de eeuwigheid zou drukken.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.