Duur
96 minuten
Jaar
2018
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer

Arts in Cinema | Botticelli: Inferno

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
zo 23 sep 11:00        
do 27 sep       19:30  
ma 1 okt       19:30  

Botticelli: Inferno brengt de kijkers naar een andere wereld: een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel, zoals beschreven in Dante’s Inferno. 

De verborgen verhalen achter sommige kunstwerken zijn vaak zo fascinerend en opwindend dat ze zelfs de meest beroemde bestseller thriller kunnen overtreffen. Wanneer je de stijl van één van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli, mengt met de donkere cirkels van de Hel in Dante’s Inferno, is het resultaat een intrigerend plot van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegangelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma's.

Zelfs na vele eeuwen blijven Botticelli’s kunstwerken ons fascineren. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen - wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden – al jaren opgesloten in de klimaat gecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de tekening die Botticelli wijdde aan Dante's Inferno die nu de hoofdrol speelt in een originele en opwindende documentaire.
Botticelli bracht Dante’s beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen.

Het centrale werk van deze tekeningen is de 'Kaart van de Hel'; een soort gids door alle verschillende niveaus van de Hel. Een fascinerend en tegelijkertijd wreed kunstwerk over zondaren en vergelding, nachtmerries en bestraffing. Maar wat zegt deze mysterieuze tekening ons vandaag de dag? Wat onthult het over de mysterieuze, mystieke kant van Botticelli en wat zegt het over onze eigen moderne zielen?  

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.