Regie
Albert Dupontel
Duur
110 minuten
Jaar
2017
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Frankrijk
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Au revoir là-haut

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Na de Eerste Wereldoorlog te midden van de verwoestingen proberen de vrienden Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, hun gewone leven weer op te pakken.

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken. Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend.

Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître. Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (La Danseuse) en Émilie Dequenne (Chez Nous). Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die Au revoir là-haut tot een wrang sprookje maken.

Au revoir là-haut won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors.

In de pers:

De Volkskrant ★★★
'Weergaloos visueel spektakel'

NRC ★★★
'Maskers blijken perfect voor het uitdrukken van alle emoties'

De Standaard ★★★★
'Zinderende, visueel rijke vertelling'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.