Regie
Saskia Diesing
Duur
95 minuten
Jaar
2017
Taal
Nederlands gesproken
Land
Nederland
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik

Dorst

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. 

Twintiger Coco heeft geen benul van wat ze met haar leven wil. Haar hopeloze affaire met de net gescheiden vijftiger Hans is daar het levende bewijs van. Als ze op een dag haar moeder Elisabeth tegenkomt in de stad, vertelt deze haar dat ze terminaal ziek is. En met een "nou, we bellen nog wel", gaat moeder er weer vandoor, haar dochter in verwarring achterlatend. Het is tekenend voor de moeizame relatie tussen de twee: de één afstandelijk en rationeel, de ander hunkerend naar aandacht en liefde. In een ultieme poging tot toenadering besluit Coco om weer bij moeder te gaan wonen en haar te verzorgen. Dat levert pijnlijke onthullingen en tragikomische situaties op.

Saskia Diesing verfilmde de gelijknamige roman van Esther Gerritsen als een genadeloze én humane schets van het onvermogen van mensen om nader tot elkaar te komen. De acteurs vormen het hart van de film. Met name Simone Kleinsma, in haar allereerste hoofdrol in een film ooit, schittert als de harde maar kwetsbare Elisabeth.

In de pers:

★★★★ Volkskrant
"Ook de zielenroerselen van Coco worden hooguit aangestipt, zodat de toeschouwer genoeg ruimte krijgt om aan het interpreteren te slaan."

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.