Cinemini | De krekel

Taartrovers Cinemini
zo 26 mei 11:00
26 mei
11:00

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin ze film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap. 

Tijdens Taartrovers Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt. 

PROGRAMMA
In dit programma kijk je naar De Krekel, een charmante en muzikale tekenfilm over een krekel en zijn magische viool. 

DE KREKEL 
Zdenek Miler, 1979
Tsjechië
De krekels spelen op een viool, de mestkevers op een tuba en de bijen op een cello. Ook de lieveheersbeestjes doen mee aan het concert en de vraatzuchtige bladluizen weten niet eens dat hun zaagtandjes eigenlijk fantastische muziekinstrumenten zijn. 

Speelduur
60 min

Taartrovers Cinemini is ontwikkeld door Taartrovers en Eye Filmmuseum.



Onderdeel van

OVER TAARTROVERS CINEMINI
Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en zal vanaf najaar 2023 ook bij ons te ervaren zijn.

OVER DE TAARTROVERS
De Taartrovers ontwikkelen inter­ac­tieve culturele projecten voor én met kinderen. Ze laten jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van verbeelding ontdekken. Ze mogen al hun zintuigen inzetten om beelden te onderzoeken, ermee te spelen en hun eigen te maken. Taartrovers ontwikkelt lesma­te­riaal en instal­la­ties maar je komt ze ook tegen in de theaters met een eigen festival, in het buurthuis met buiten­schoolse acti­vi­teiten, in musea, op scholen of symposia. Zo brengen we cultuur voor jonge kinderen naar alle plekken in samenleving.