Regie
Andrea Pallaoro
Duur
95 minuten
Jaar
2017
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
België/Frankrijk/Italië
Kijkwijzer
  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Hannah

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Hannah van regisseur Andrea Pallaoro (Medeas) is een intiem portret over een gebroken vrouw.

Het leven van Hannah krijgt een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gearresteerd. Ogenschijnlijk onaangedaan gaat Hannah door met de dagelijkse dingen. Ze doet haar huishouden, is de liefdevolle oppas van een kleine jongen en bezoekt de wekelijkse repetities van een amateurtheatergezelschap. Nergens wordt gesproken over haar situatie, het is alsof niemand weet wie zij is. Langzamerhand overvalt de eenzaamheid haar. Wanneer ze door haar zoon de deur wordt gewezen, wordt de rauwe werkelijkheid intens voelbaar en verliest ze de grip op haar leven.

Hannah van regisseur Andrea Pallaoro (Medeas) is een intiem portret over een gebroken vrouw. Met minimale middelen onderzoekt de filmmaker eigentijdse thema’s als vervreemding, eenzaamheid en de grens tussen individuele vrijheid, menselijke relaties en sociale druk. Pallaora schreef het script voor de film met Charlotte Rampling als hoofdrolspeelster in zijn achterhoofd. Zijn keuze voor haar bleek de juiste.

De reacties van de internationale filmpers na de wereldpremière op het filmfestival van Venetië in 2017 waren zeer positief en Charlotte Rampling voegde er met de award voor Beste Actrice (Volpi Cup) opnieuw een prijs toe aan haar omvangrijke oeuvre.

In de pers:
★★★★ Filmtotaal
"Intiem drama met bijzonder sterk spel van Charlotte Rampling"
★★★★ Trouw
“Rampling houdt je een film lang in haar greep”
★★★★ NRC Handelsblad
“Geweldige acteerprestatie”

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.