Regie
Craig Gillespie
Duur
119 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Verenigde Staten
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

I, Tonya

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Winnaar Oscar voor Beste actrice in een bijrol.

Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren...

Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje. Margot Robbie schittert als de verguisde Tonya Harding, en Allison Janney zet als moeder van Tonya een filmpersonage voor de eeuwigheid neer. Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) levert met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering af.

In de pers:
★★★ DeMorgen
"Dit is een razend entertainende, verfrissend ruige en ongepolijste film. Maar tegelijk ook een bitter portret van een getalenteerde vrouw"

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.