Regie
Paul Thomas Anderson
Cast
Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
Duur
130 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
VS
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Zomerfestival | Phantom Thread

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
do 19 jul   14:30      
vr 20 jul       19:30  
ma 23 jul   14:30      
di 24 jul       19:30  

Een aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

Ook deze zomer zie je weer een greep uit de beste films van het afgelopen seizoen voor maar € 6,- per film. Heb je een goede titel gemist? Kom 'm deze maanden alsnog bekijken op groot scherm.

Phantom Thread
 
De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. 

Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.