Regie
Froukje Tan
Duur
78 minuten
Jaar
2012
Taal
Nederlands
Land
Nederland
Kijkwijzer

Taartrovers Film Festival | Mijn avonturen door v.swchrm

Speeldata

Verwacht

Het negenjarige jongetje dat zichzelf de schuilnaam V. Swchwrm geeft, wil schrijver van boeken worden.

Zijn eerste boek moet een ongewoon magisch verhaal zijn waar mensen van omvallen. In het geheim oefent Swchwrm met zijn eerste zinnen 'die alles zeggen'. De vertelling moet mensen vrolijk maken, oorlogen stoppen, misdaden bestrijden en zieke mensen moeten er beter van worden. Swchwrm zoekt lang naar de juiste woorden. Tot hij, na de alle verdrietigste dag van zijn leven, een avontuur schrijft dat zelfs de Koningin tot tranen toe roert. En dat terwijl de vorstin toch wel wat gewend is. Dit verhaal is geschreven naar het boek van Toon Tellegen dat in 1998 uitkwam. Vanaf 7 jaar

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.