Regie
Veronika Zacharova, Gerd Gockell Jesús Pérez en Isabelle Favez
Duur
25 minuten
Jaar
2016
Taal
Nederlands
Land
Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Zwitserland
Kijkwijzer

Taartrovers Film Festival | Boekenwurmen en Leesbeesten

Speeldata

Verwacht

Over beren die gedichten schrijven en Gorilla’s die worden voorgelezen, het verzamelprogramma ‘Boekenwurmen & Leesbeesten’ is een vrolijke beestenbende met een prachtige vormgeving.

Zoo Story
Over een nieuwsgierig klein meisje dat samen met haar moeder een dagje naar de dierentuin gaat. Terwijl haar moeder druk bezig is met haar telefoon bedenkt ze een list om die eenzame gorilla in zijn kooi wat op te vrolijken.

Leren over beren
Welke beren houden vreselijk veel van lezen? In dit grappige filmpje kom je allerlei dingen te weten over beren die je vast nog niet wist. Het huis Een gezin verhuist naar een ultramodern appartement, voorzien van de nieuwste technische snufjes. Hun oude huis mist hen en laat het er niet bij zitten.

Kat en hond
Een grappige animatie van een kat en een hond die elkaar achternazitten in een boek. Een animatie met een knipoog naar het flipboek effect. Luchtpost Een jonge vrouw is stiekem verliefd op een boxer die ze kent van televisie. Dankzij de avonturen van haar kat komt ze plotseling oog in oog met hem te staan...

Vanaf 4 jaar

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.