Regie
Siri Melchior
Duur
40 minuten
Jaar
2017
Taal
Nederlands gesproken
Land
Denemarken
Kijkwijzer

Taartrovers Film Festival: Rita & Krokodil

Speeldata

Verwacht

De Deense illustratrice Siri Melchior maakte een boek over Rita, een klein vastberaden meisje met een altijd hongerig vriendje, Krokodil.  

Dit boek met mooie en liefdevolle illustraties kwam tot leven in ‘Rita & Krokodil’, een korte tekenfilm. Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer, maar Rita's fantasie brengt hen overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven. Vanaf 4 jaar

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.