Regie
Dominique Monféry
Duur
80 minuten
Jaar
2009
Taal
Nederlands
Land
Frankrijk/Italië
Kijkwijzer

Taartrovers Film Festival | Kerity, het geheim van Elenore

Speeldata

Verwacht

Voor alle kinderen die niets liever doen dan boeken verslinden is er deze film, een ode aan de fantasie, want ook fantasie is echt.

Een prachtig getekende, Franse animatiefilm die een ode brengt aan de wereld van sprookjes en verhalen, aan Alice, Roodkapje, Peter Pan, Pinokkio en talloze anderen. In de film blijken ze echt te bestaan, maar het moet wel geheim blijven. Ze zijn allemaal zo klein als Klein Duimpje en ze wonen in een oud huis aan zee, in de sprookjesboeken van de oude dame Eleonore. De handgeschilderde wereld van Kerity is even rijk, gloedvol en gedetailleerd als de mooiste kinderboekillustraties. Vanaf 7 jaar

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.