Regie
Kajsa Næss, Kristen Ulseth, Borb
Duur
35 minuten
Jaar
2017
Taal
Nederlands
Land
Hongarije/Noorwegen/Russische Republiek
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Taartrovers Film Festival | Lettersoep

Speeldata

Verwacht

‘Lettersoep’ is een Hongaars, Noors, Russisch soepje met heerlijke ingrediënten.

Smul van films gebaseerd op prentenboeken en van animaties gemaakt met papier, inkt, karton of krantenpapier. In Lettersoep zit echt van alles waar de Taartrovers niet genoeg van kunnen krijgen en smaakt naar meer!

‘Het was van mij’
Een prachtige film over de liefde voor boeken. Liefdevol gemaakt met inkttekeningen op papier, over een man die stad en land afzoekt naar dat ene boek dat hij zo graag wil lezen. Deze film is gebaseerd op een verhaal van Paul Auster en niet speciaal voor kinderen gemaakt maar door alle grappige en bizarre details beleven ze er zeker veel plezier aan.

‘Ot is een ei’
Ot is een ei is gebaseerd op een Noors prentenboek en gaat over het jongetje Ot met het eihoofd dat nooit durft mee te spelen met de andere kinderen, bang dat hij zijn hoofd breekt. Door de vriendschap met een stoer en vrolijk bijenmeisje wordt Ots wereld op zijn kop gezet en kruipt hij uit zijn schulp. ‘Ot is een ei’ is speciaal voor het Taartrovers Film Festival in het Nederlands ingesproken.

‘Er was eens een tuinman’
Een prachtig getekend Hongaars sprookje over een piepkleine tuinman die maar zo groot is als een gieter. De bloemen in zijn tuin dromen ervan zo mooi mogelijk te bloeien en zo hoog mogelijk te groeien. De kleine tuinman verzint van alles om toch bij de toppen te kunnen komen zodat hij zijn planten en struiken toch kan blijven knippen en snoeien. ‘Er was eens een tuinman’ is speciaal voor het Taartrovers Film Festival in het Nederlands ingesproken en voor het eerst in de Nederlandse filmtheaters te zien.

‘Twee trams’
‘Twee trams’ gaat over een grote tram en een klein trammetje. Het kleine trammetje moet eerst nog alle verkeersregels leren en houdt ontzettend van spelen waardoor de mensen soms vreselijk lang op de tram moeten wachten. Een lieve en grappige film over het leven van een klein trammetje dat met vallen en opstaan opgroeit.

‘Geiten’
De geiten in de trein hebben honger en proberen tijdens het rijden de blaadjes van de bomen te eten maar dat is nog niet zo makkelijk. Een vrolijke animatie uit Rusland gemaakt van krantenpapier en karton.

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.