Regie
Michaël Bolufer, Fabien Daphy
Duur
26 minuten
Jaar
2016
Land
Frankrijk
Kijkwijzer
  • Alle leeftijden

Taartrovers Film Festival | Monsieur Carton Marathon

Speeldata

Verwacht

Tuf mee over de péage en griezelig smalle berghellingen in het autootje van Monsieur Carton.

Een onhandige en verstrooide bestuurder die zich probeert staande te houden in de verkeerschaos van op hol geslagen tolwegpoortjes, steile berghellingen, flitspalen, asociale wegpiraten en wilde achtervolgingen. ‘Oh lala’, verzucht Monsieur Carton regelmatig als hij weer eens in een benarde situatie terecht komt. Een ontzettend grappige slapstick serie voor alle leeftijden vol herkenbare verkeersergernissen. Monsieur Carton neemt je mee in een wereld van karton en lijkt wel helemaal handgemaakt. In werkelijkheid is het de eerste animatieserie die gemaakt is met ‘Unity’ 3D software voor het bouwen van games. Monsieur Carton rijdt tijdens het Taartrovers Film Festival voor het eerst rond in de Nederlandse filmtheaters. Toet, toet, oh lalaaa, als dat maar goed gaat…

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.