Regie
Steven de Beul, Ben Tesseur
Duur
50 minuten
Jaar
2016
Taal
Nederlands
Land
Belgiƫ
Kijkwijzer

Taartrovers Film Festival | Rintje

Speeldata

Verwacht

Het leven van Rintje, een ondeugend hondje, lijkt op dat van de meeste jonge kinderen.

Sieb Posthuma tekende verbeeldend, hij maakte wonderlijke en tegelijk alledaagse verhalen. Met humor en oog voor detail stopte Posthuma daar de elementen uit het leven van een hondje in. Van al deze fantastische kleine verhalen werd een animatiefilm gemaakt met prachtige handgemaakte decors in een gezellige, huiselijke sfeer. Samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte ontdekt Rintje - altijd spelend - zijn wereld. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Hij organiseert zelfs een circusvoorstelling. Op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Soms gaat het mis, maar Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen. Vanaf 4 jaar

Taartrovers Film Festival
Het filmfestival brengt deze editie een ode aan het boek met het thema Lettersoep & Prentenkoek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn. Met films van papier, karton en inkt. Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton.

Speel ook zelf mee in de Speeltuin van de verbeelding. Maak een tekenfilm in een pop-up boek, roer stevig in de lettersoep en fabriceer tenslotte je eigen boek!

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.