Regie
Sean Baker
Cast
Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair
Duur
115 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
VS
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

The Florida Project

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Liefdevolle en kleurrijke film over de sociale onderklasse in Amerika. The Florida Project was één van de grote verrassingen op het filmfestival van Cannes.

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley -een blauwharige, net ontslagen stripper- in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet haar best om zo goed als ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Motelmanager Bobby (Willem Dafoe) lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. 

Filmblad The Hollywood Reporter schrijft over de film: 'een fantastisch mozaïek over die grote maar onzichtbare groep thuislozen in Amerika' en The Guardian deelde maar liefst vijf sterren uit aan The Florida Project. Willem Dafoe kreeg voor zijn rol in de film een Golden Globe nominatie.

IN DE PERS
VPRO Cinema ★★★★★
'Energiek en levensecht, nooit zwaar of prekerig'
Empire ★★★★★
'Een ontroerend en emotioneel meesterwerk'
The Guardian ★★★★★
'Prachtig sympathiek portret van de gemarginaliseerde ervaring'
De Morgen ★★★★
'Bruisend, onsentimenteel en atypisch'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.