Regie
Divers
Duur
305 minuten
Jaar
2018
Taal
Verschillende talen, Nederlands ondertiteld
Land
Brazilië/Egypte/Servië/Zweden
Kijkwijzer

IDFA On Tour

Speeldata

Verwacht

The Best of IDFA 2017 te zien in Natlab!

Een aantal films die tijdens IDFA 2017 bekroond zijn met een IDFA award, zijn samengebracht in The Best of IDFA on Tour. De films, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie in onderwerp. Met als resultaat een uniek programma met films die je kijk op de wereld voorgoed veranderen!

Met korting naar dit programma?
BankGiro Loterij VIP-kaarthouders kunnen met 20 procent korting kaarten kopen. De korting is geldig voor maximaal 2 personen per VIP-kaart. Betere filmpas houders kunnen een kaartje kopen voor €22,50. Kaarten dienen altijd aan de kassa op vertoon van een VIP-kaart of betere film pas worden opgehaald.

PROGRAMMA
11.00 - 12.25 uur Amal
/ Openingsfilm IDFA 2017
Mohamed Siam, Egypte 2017, 83 min.
Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

12.25 - 13.10 uur LUNCHPAUZE. In het café zijn verschillende belegde broodjes tegen betaling verkrijgbaar speciaal voor bezoekers van dit programma. 

13.10 - 13.40 uur As We’re Told / IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017
Erik Holmström, Zweden 2017, 28 min.
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

13.40 - 15.00 uur Piripkura / Human Rights Award IDFA 2017
Renata Terra, Bruno Jorge & Mariana Oliva, Brazilië 2017, 81 min.
Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

15.00 - 15.20 uur PAUZE

15.20 - 17.05 uur - The Other Side of Everything / Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017
Mila Turajlic, Servië 2017, 104 min.
Servisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.


 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.